Ny design!

2010-02-26 @ 19:13:31
fin va?

Fredagsmuffins!

2010-02-26 @ 16:59:36


Idag blev de fredagsfika i form av muffins (från Icas bageri) med jordgubb- och chokladglasyr :) mm mums!
Och för övrigt har vi lärt oss Episerver och hjälpt till att lägga upp nya artiklar på hemsidan. Sen har jag sprungit runt och lämnat tillbaka skor...och skrivit om Helsingborg vilket är vårt senaste uppdrag. Intervjuade Mat-Niklas igår och annars skriver jag om klubbar, barer och restauranger i Helsingborg då...några tips någon?

Nu ska jag se till att komma iväg från kontoret, alla andra i rummet har gått för ett bra tag sen, och ta välbehövlig helg! Ska hem till Anna och äta pannkakor och titta på Let's dance :)

Ha en grym helg!

Dagens citat: "Mindy, du är ju blond, är du albino?" /Claes

Chocolate-girl

2010-02-24 @ 21:22:49


Mmm...har insett att min största last här i livet är choklad, i alla dess former. Det är så gott och tänk så lätt det bara slinker ner en liten chokladkaka :P
Tack och lov att jag inte är ensam, Anna vännen vi delar passionen för choklad ;) Våra tryfflar i julas va inte dumma alls, snart får vi göra fler!
Föredrar mörk choklad, smaksatta med hallon elller apelsin är favoriterna. Vad gillar ni?

"Nu jävlar, är det faktiskt lill-lördag"

2010-02-24 @ 15:12:45
Dagens citat: "Sluta hångla när det är OS" - Mindy

Dessa texter pryder dagen till ära vår whiteboard på kontoret, alltså i vårt rum då, och är skrivet av Johanna Borgström.

Idag har jag sysselsatt mig med att försöka göra diagram, hmm jag e allt lite seg i huvudet när det gäller Excel. Vi vill liksom bara inte förstå varandra. Sen har jag skrivit klart mina texter till foundationtestet som vi gjort åt skönhetsbloggen på Modette. Och framför allt har jag organiserat upp alla kostymer, skjortor, slipsar, näsdukar och skor som budats hit idag i garderoben. Mycket roligt faktiskt! Har gjort det till en liten utsällning där inne, och imorgon kommer jag och Claes att plocka ut vad som ska användas till plåtningen på måndag.
Annars är det diagramen och det stora skouppdraget jag har att fördriva tiden med. Kommer nog bli mer att göra framöver om jag ska hjälpa till med hemsidan och lära mig episerver nu också som tidigare var tanken. Hoppas på de, vill göra lite nytta här ju!

Ha en mysig eftermiddag och kväll!

KAOS

2010-02-23 @ 18:38:18
Så idag begav jag mig in till stan med Stockholms kollektivtrafik trots allt. Tog en timme och tjugo minuter att ta sig till jobbet, tågen som kom var så fulla så det första kom jag inte ens på och nästa fick jag trycka mig på o sen stå som en packad sill hela vägen in. Nåja, jag kom in till slut iaf. Resan hem var en upprepning av morgonen, bara de att de tog en timme och 45 minuter istället! Blir trött men jag förväntade mig inget annat. Vad ska man göra, kan ju inte stanna hemma hela veckan bara för de, bara att klämma sig fram och se glad ut.

Så dagens jobb: Skicka tillbaka grejer, vilket Johanna tack o lov hjälpte mig med eftersom hon lyckades vara på kontoret tidigare och det var bråttom, sen har jag spenderat dagen med att ringa in kostymer till plåtningen på måndag som jag ska assistera Claes vid och att sammanställa en undersökning som jag hjälper marknadsavdelningen med. Sitter och försöker komma på hur man gör diagram i excel nu, känner mig lagom trög...hmm
Ja, för övrigt gick dagen snabbt. Sprang en sväng och hämtade en massa tidningar på Presstop som skulle användas, mest bil och motortidningar så inte så jättespänande :P

Har hänt en tråkig sak med en medarbetare så stämningen var kanske lite lägre på kontoret än vanligt. Så snabbt livet kan förändras, e helt sjukt. Man inser verkligen att man måste uppskatta det man har då.
Ska sluta fundera så mycket över framtiden och försöka leva mer i nuet!

Ta hand om er!



Nytt på Modette

2010-02-23 @ 13:03:56
ny text på Modette om Ida Pyks nya kollektion

La Roux på Way out West

2010-02-22 @ 10:46:02


Way out West 2010

Måndag - 5:e veckan

2010-02-22 @ 10:35:12
Idag bestämde jag mig för att jobba hemifrån. Med tanke på trafikkaoset som varit de senaste dagarna kändes det som ett vettigt beslut. Har vl inte fått så mkt gjort än...lr ja skickat iväg en text...men ja jag har iaf sett hockey, Sverige-Finland, och finalen av Project runway :P haha effektivt lr vad!
Trodde jag skulle kunna göra mer, men ja de blev lite krångligt ändå med tanke på att de e svårt o skicka grejer från kontoret när jag inte e där...hmm, får ta tag i de imorn istället. Har en liten text till jag kan skriva iaf.

Hade en riktigt mysig helg, tog de väldigt lugnt och bara njöt av att vara ledig och ha min fina älskling här. Vädret gjorde vl lite att vi mest stannde inne, och för att inte glömma OS! De va så härligt när Hellner och Olsson dominerade i dubbeljakten i lördags kväll, vi satt och hoppade här i soffan :)

Solen skiner konstigt nog nu, och man blir lite sugen på att ge sig ut iaf. Men kanske nöjer mig med en promenad här i Huddinge istället för att krångla med tåg och bussar...e faktiskt rätt skönt att få en återhämtningsdag och slappa lite, ska ta tag i tvätt och disk men framförallt bara va och läsa min bok som jag e helt fast i.


Filmtips: "Up in the air" med George Clooney drama/komedi
Mycket bra film! Intressant och rolig historia om kärlek, resor och jobb
Betyg: 4/5


Garlic & Shots

2010-02-19 @ 21:55:28


Idag var vi och åt på Bröderna Olssons Garlic & Shots på söder, det var mysig stämning med bland annat en bensinpump som en del av inredningen...lite gammaldags barkänsla och retrostil och visst doftade det vitlök i massor. Vi åt en vitlöksburgare som var grymt FET! Till det drack vi rödvin och naturligtvis tog vi också en shot till maten, en bloodshot bestående av vodka, tomatjuice, vitlök och kryddor. Grymt stark, det brände fint i halsen de :P Blev proppmätt och behöver antagligen inte äta på en vecka...hmm rapar vitlök med jämna mellanrum nu kan jag säga...Fresh!

Betyg: 4/5

Nu är det hockey, Sverige-Vitryssland
Trevlig kväll!

En hel månad har gått!

2010-02-19 @ 09:51:50

Kan inte fatta att vi gjort en tredjedel av praktiken redan, omg!
Och stressen som jag hade de första veckorna har sakta men säkert försvunnit. Nu är det nästan lite tvärtom, vill ha lite mer och göra. Lite mer utmaningar. Men vi får väl se vad som händer.
Pamela åker på semster två veckor nu och jag har iaf fått ett uppdrag under den tiden, att säkert återlämna skorna till skoknäcket jag skrev om tidigare i veckan...ansvarsfullt uppdrag! :P

Jaha då var det helg igen, kan tänka mig att det blir mkt OS även denna helg :) Har ju suttit klistrad framför tv:n varenda kväll. Gött med bronset igår!

Igår fick jag även en nyhet från en av mina bästaste vänner. Johanna åker till Malaysia om bara nån vecka o ska va borta i ett halvår!!! Jag är självklart glad för hennes skull, de e hon verkligen värd...men om jag nu ska tänka på mig själv (som jag gärna gör) så känns de för jävligt! Vi kommer ju inte ses på hur länge som helst :(
men jag får hoppas på mkt skype iaf! :P

Jaha då ska jag väl gå och tjata om mer att göra...hoppas dagen går snabbt, min älskling väntar ju där hemma!





Inspiration

2010-02-18 @ 13:05:02




Bildfrossa i hösttrender från New York Fashion Week på Modette

Förbannad

2010-02-17 @ 10:21:23
Ja jag är lite förbannad denna morgon. För studbo har tydligen spärrat mig i 183 dagar för att jag nästan tecknade kontrakt på en lägenhet för ett tag sen. Den informationen fick jag inte ens när jag slutligen valde att tacka nej till lägenheten, och det står ingenstans på deras hemsida. Vilket jag informerat dom om nu, samt mitt misstycke. 
Blir lite arg när man inte blir förvarnad liksom och orolig eftersom jag inte har någonstans o bo när jag återvänder till Jönköping... 
Skit!

Så nu har jag fått ur mig det, då kan jag berätta något positivt. Igår fick jag följa med Pamela på möte i Tv4-huset och sen till Sveriges radio där hon pratade vårtrender med Lotta Bromé i P4 extra, det var kul att göra ett litet studiebesök iaf. Annars var det mest smågrejer att göra, som att lämna tillbaka kläder hos Filippa K och lite annat.

Idag är Johanna sjuk, lite tråkigt eftersom jag nu stirrar mig blind på en tom stol mittemot :( och det verkar bli en ganska lugn dag (fast jag ska väl inte säga för mkt, vem vet vad som kan dyka upp på att göra listan). Har skickat lite mail och förberett för plåtningen imorn, ska nog ringa in lite fler grejer senare också. Och sen har jag skrivit lite om foundationtestet som jag gör för Modette och skönhetsbloggen där jag har testat en foundation från L'oréal nu i en vecka och går från och med idag över till Isadora. Det får ni läsa om senare ;)

Okej det känns alltid lite bättre när man fått ut sig sin ilska iaf, och om det är någon som har en lägenhet till mig från maj/juni i Jönköping är det bara att höra av sig!

Ciao!

Feta tisdagen

2010-02-16 @ 10:27:03
Idag är dagen då man tillåts vräka i sig hur mycket semlor som helst (och sen må illa resten av dagen), fantastiskt lr vad!

Jag har inte allt för mycket att göra, än iaf. Har skickat iväg lite grejer till presskontor, och ringt in lite fler grejer som Pamela ska ha med sig till P4 i eftermiddag. Ska även möta upp och lämna detta till henne senare. Plus att jag ska lämna tillbaka lite saker jag inte hann med igår. Men ja, annars får vi se vad som händer helt enkelt.

Ny text uppe på Modette iaf, om Vero Modas linje Verys nya kollektion, läs här

Och glöm inte att frossa idag!


;) 

Fashion week NY

2010-02-15 @ 10:55:47
Se mitt inspirerande bildspel på Modette 

Måndag morgon

2010-02-15 @ 10:02:27

Helgen bestod till största delen av OS- och Melodifestival-tittande, särskilt romantisk skulle jag nog inte kalla den. Så från och med nu skiter jag i det här med alla hjärtans dag, trots förvånansvärt låga förväntningar så lyckades jag bli lite besviken. Men jag har väl bara mig själv att skylla egentligen, jag erkänner att jag är en hopplös romantiker som gillar uppvaktning och romantiskt tjafs.

Nu sitter jag på kontoret och väntar egentligen bara på att morgonmötet ska börja och att jag ska få lite nya uppgifter att ta tag i. 
Snart kommer lite inspiration jag skrivit ihop om New York Fashion week att läggas upp på Modette, jag länkar när det kommer, så något har jag iaf fått gjort. 

Ska sluta vara bitter nu, ny vecka ny energi lr va e de jag brukar säga...

 

Fredag

2010-02-12 @ 11:58:32
Idag startade jag dagen med att besöka Tv4-huset och hämta ett par skor från Rolf Porseryd. Just nu är största uppdraget att buda dessa skor plus ett par till ner till Malmö på smidigaste och säkraste sätt.
Och att få tag på en parfym från Clean med doften Outdoor shower fresh som ska vara med i tjejfavoriter nr 5.

Det är inte riktigt samma tempo som de första veckorna men dock finns de lite att stå i. I eftermiddag åker jag ner till Jönköping för att fira alla hjärtans dag med min fina pojkvän, som för övrigt agerat gps åt mig åtskilliga gånger sen jag flyttade hit...hur skulle jag klara mig utan honom :) 

Modediamanten i onsdags var för övrigt roligt, gillade Valentine's day jättemycket (ni vet att jag är en sucker för romantiska komedier) och trots att vi höll på att dö av hunger när filmen skulle börja kunde vi gotta oss i lite choklad som medföljde goodiebagen som även vi fick varsen av.

Nu blir det till att leta bilder och skriva lite om hösttrenderna från New York Fashion week för Modette, skoj!! :)

Ha en mysig, kärleksfull helg allihop!


Chockad

2010-02-10 @ 11:50:32
Igår när jag satt på tunnelbanan på väg in till t-centralen efter jag slutat fick jag se något jag önskar jag sluppit se.
P.g.a en olycka kunde tåget inte stanna på t-centralen och skulle därför köra förbi vidare mot Hötorget och rullade då sakta förbi centralstationen. Från min plats såg jag då hur man spärrat av perrongen och mitt synfält mot tåget på andra sidan var helt klart. Där satt en man fastklämd mellan tåg och perrong. Jag undrade om jag verkligen såg det eller om jag bara inbillade mig. När tåget rullade vidare kände jag mig illamående men försökte stöta bort tankarna. När jag kom ut ringde jag pappa och fick senare veta att det jag sett var precis vad det var.
En man dog på t-centralen då han tappat sin mobil och hoppat ner på spåret och sen blivit klämd mellan tåg och perrong.
Mår fortfarande illa när jag tänker på det. Så fruktansvärt.

Idag är det Modediamanten, hoppas det kan pigga upp mig lite. 

Ta hand om er! 

Week 3

2010-02-08 @ 19:37:22
En ny vecka, med ny energi och nya tag! Idag hade vi verkligen massor o göra hela dagen (okej, som vanligt då). Vi var på plats tidigt (halv 9) och började med att ta tag i budningar av kläder från garderoben, känns skönt att ha kommit igång med det iaf. Blir så mycket lättare att organisera sen när de blir mindre kläder och grejer. Mitt i allt fick jag springa iväg o skriva en ny uppgift, som tydligen va såå mkt viktigare...Det var egentligen inget stort, bara o skriva inköpsställen och telefonnr till en plåtning. En praktikantuppgift helt enkelt...de va klart på en kvart iaf.

Sen återgick jag till garderoben och till att skriva mina texter till fredagens plåtning med märken och priser (måste ta reda på priser på allt som inte är prismärkt vilket tar sin lilla tid och ännu inte är klart). Det tog inte lång tid förrän magen skrek "lunch!" och åter igen begav jag mig in på Ringen och köpte färdig matlåda. Dåligt, jag vet. Men jag har helt enkelt ingen energi till o laga mat.

Efter lunchen var det dags att hjälpa Modette och packa goodiebags inför Modediamanten på onsdag. Vi packade 300 påsar med några grejer i varje, de e grymma goodiebags btw, och sen var vi helt slut. De tog tre timmar! Imorgon kommer vi packa resten med grejer och då är dom fullproppade vill jag lova. På onsdag ska vi också hjälpa till under kvällen på Sture biograf då det kommer hållas prisutdelning och sen visas filmen Valentine's day som jag har velat gå o se jättelänge :) Ska bli jätteskoj!

Precis innan jag skulle lämna kontoret ringde vår fotograf upp mig, i panik, och sa att vi var tvungna att fota om hälften av solglasögonen vi fotade i fredags. Så nu måste jag åka dit igen imorn eftermiddag. Jag som har så mycket o göra redan...jaja, inte mkt o göra. Halv 5 kom jag iaf ifrån kontoret men dagen var inte slut för det. Johanna och jag delade upp oss ock åkte på olika håll för att lämna tillbaka grejer vi lånat till plåtningen i butiker. Jag var borta på Stureplan och nere på Strandvägen och när sista kavajen var lämnad var klockan halv 6 och jag kunde äntligen sätta mig på tåget hem.

Väl hemma i Hudidnge fick jag gå till Food Market för att kunna fylla på de fattiga kylskåpet och sen gå hem för att tvätta för första gången sen jag flyttade hit. Och tvätten väntar jag på i skrivande stund. (Gillar verkligen tvättstugan förresten!) Sen ska jag äta lite pannkakor och koppla av :)
Imorgon blir en ny dag, med nya tag och ny energi!



Ps. Min andra intervju ligger uppe på hemsidan nu, de e bara att gå in och kolla här ds.

Vecka 2

2010-02-04 @ 22:07:32
Även denna vecka har gått sjukt snabbt! Fattar knappt vart tiden tar vägen. Modeveckan har tagit mycket tid och energi på kontoret och trots en del misslyckade uppdrag och onödiga utgångar har det iaf varit kul att uppleva. Jag fick möjligheten att intervjua redaktörer på italienska Vogue och franska Fashion Daily News vilket var väldigt skoj, båda var supertrevliga. En intervju finns att läsa på hemsidan här

Idag har tiden mest gått till att komplettera inför morgondagens plåtning. Har sprungit runt på stan och lånat skor och solglasögon på diverse butiker. Har fått ihop riktigt snygga grejer nu :) De måste ni kolla i nästa nummer av King. Imorgon är det plåtning igen och på morgonen kommer jag att förbereda allt. Efter jobbet åker jag till Jönköping för välbehövlig vila hos min älskling.

Nu är det strax sovdags, ska läsa lite i min Marian Keyes bok "En förtjusande man" som jag äntligen satt igång (tagit mig tid) o börja läsa innan lampan släcks. Grymt bra bok, precis som väntat.

Ta hand om er!

Kontoret

2010-02-04 @ 21:55:16

Här ser ni vår arbetsplats, fyra människor får plats i detta rum vilket resulterar i fyra stökiga skrivbord. Sista bilden är på vår fantastiska utsikt och innergård, jag sitter dock med ryggen mot den men har ju Johanna att stirra mig blind på så varför klaga.

Fashion week by Berns

2010-02-02 @ 22:32:44
Stylein



Första dagen fick vi se Stylein i Mercedes-Benz Pavilion i Kungsträdgården, snygga kläder och drinkarna var inte så dumma dom heller!

Cheap Monday



Kvällen avslutades i Frihamnen med Cheap Monday, men tyvärr visade det sig bli en besvikelse. Såg inte mycket av visningen alls faktiskt (var riktigt mkt folk och som ni ser svårt o få bra bilder med mobilen) och det jag såg var inget märkvärdigt. Coolt hår men inte mer. 

Hörde bra grejer om visningarna av Filippa K, Hope, Diana Orving och Whyred (hade ingen möjlighet att gå på dessa dock...) Burfitt kunde det blivit ikväll men det fick jag tyvärr veta för sent och var då redan på väg hem.
Men vimmel innan Whyred blev det med lite modeller och tidningsfolk och efter Qvist visning träffade jag press från italienska Vogue och franska Fashion Daily news. Det var riktigt trevliga människor, hoppas jag får ihop texten snabbt så det kan komma upp på hemsidan under morgondagen. Kolla på www.kingmagazine.se

Imorn kväll blir det Closing night på Berns och fler vimmelintervjuer med bloggare, ska bli skoj och det är gratis bar fram till 01.00 :) Vi ska nog få en bra kväll, nu ska jag se slutet på finalen av Paradise hotel och sen sova gott.

Godnatt allihop!