"In a perfect world..."

2010-01-31 @ 19:29:26


Elever från Beckmans designskola ställer ut modekreationer i entrén på PUB

1 vecka på King

2010-01-31 @ 19:05:17
Kan inte fatta att en vecka redan gått, de måste varit den snabbaste veckan ever!
Torsdagen spenderade jag och Johanna med att åka runt hela stan på olika showrooms och kolla solglasögon och sneakers till nästa veckas plåtning, och inledningsvis gick vi på Beckmans uställning på PUB (ska snart lägga upp bilder). Det var en tuff dag med tanke på att det snöade och va sjukt kallt och vi pulsade runt i stan med kartan i högsta hugg. Om vi var trötta sen! När jag kom hem på kvällen, halvdöd, såg jag att en känd kvinna svarat på mailen och jag hade äntligen min intervju klar! :) Grymt skönt att jag fick den klar iaf, nu e de bara att leta vidare efter andra kända kvinnor som kan tipsa.

Fredagen påbörjades på kontoret där jag förberedde för plåtningen. Kvart i tio stod taxin utanför kontoret och körde mig till plåtningen i Hammarby sjöstad. Det var riktigt kul, fick va med och kolla och bestämma hur det skulle se ut och fotografen va supertrevlig, liksom kollegorna som satt i samma hus. Jag blev bjuden på lunch och efter det avslutade vi de sista bilderna och en taxi körde mig tillbaka till kontoret igen. Där var Johanna uppgiven över garderoben som hon iaf så smått börjat få ordning i. Efter en liten tårtbit med de övriga som var kvar på kontoret (hela redaktionen var ju som sagt på konferens tors-fre) hjälpte jag Johanna att åtminstone få en ganska bra struktur bland kläderna och kassarna som fyller rummet. Måste säga att vi gjorde ett grymt jobb där, även om vi inte är helt klara än. Hoppas på och få positiv respons från övriga på måndag iaf. Vi avslutade fredagen med att gå på en visning för solglasögon från Galliano, Tom Ford, Dsquared och Tods i Arnoldhuset på Stureplan. Hittade grymma brillor och det visade sig bli dagens höjdpunkt då vi tackade ja till vars ett glas vin och allt plötsligt kändes mycket bättre. Då vi något lulliga och fnissandes lämnade byggnaden lite senare kändes det som en grymt bra första vecka.

Det fanns mycket som jag inte hann göra när veckan väl var slut, som att skriva klart notisen om Beckmans-utställningen (har iaf börjat) och skriva texter till Dagens Industri reportaget (som vi fotade i fredags) men jag tänkte försöka komma igång med det ikväll för att ha något att ta med mig imorgon.
Har haft en otroligt mysig och skön helg, som jag spenderat med min fina älskling som kom hela vägen från Jönköping och hälsade på :)
Var fruktansvärt jobbigt när han för bara några timmar sen satte sig på bussen hem igen... :( helgen gick alldeles för snabbt!

Men jag hoppas på en ny spännande vecka och nu är det Project runway som gäller!

Dag 3

2010-01-27 @ 20:33:30





Det här är en annan tjejfavorit jag valt ut och ska ta med och plåta till tjejfavoriter...det är Chloés nya vårparfym Eau de fleurs i tre dofter.

Idag känns det som att dagen bara gått såå snabbt! När jag fick veta att plåtningen var inställd och framflyttad till på fredag kunde jag pusta ut lite, jag hade ju så mkt annat o ta tag i idag. Som att boka in alla möten till imorron. Det kommer bli en hektisk dag, minst sagt, med 7 möten inbokade runt om i stan. Plus en utställning som vi kommer börja med, (tack och lov att Johanna nu ska följa med mig), och sen ska jag hämta en kavaj också när jag ändå e ute och springer...hmm hoppas snöstormen lägger sig till imorn annars kommer de bli en jobbig dag. Eftersom vi ska hinna med allt kommer vi nog få dela upp oss lite också, tidsplanen är ganska tajt :P Planen är iaf att hitta snygga glajjor och sneakers till nästa veckas plåtning, har även en visning och gå på nu på fredag och sen ännu ett möte på måndag. Borde få ihop tillräckligt med grejer där.

Sen har vi evighetsjobbet att rensa garderoben, vilket vi faktiskt börjat komma igång med idag. Men det ska vi nog lösa, två ordningsfreak med grym känsla för planering - det kan ju inte bli bättre.
Min intervju till "kända kvinnor tipsar" blir inte klar i tid :( Än så länge inget klart att lämna in, men jag får väl bara hoppas att jag kan få ihop nåt denna veckan iaf. De e verkligen inte lätt att få tag på folk.

Min skrivuppgift till Di-plåtningen är knappt påbörjad (har iaf alla prisuppgifter klara) men jag känner lite stress över den. Hade varit bra om jag kom igång med den imorron också. Sen är inte alla plagg inför plåtningen på fredag helt klara, de blir väl att stressa upp sig över det imorgon och leta mer kavajer med armbågslappar på när jag e runt på showrooms. De ordnar sig nog :P

Sista uppgiften för dagen var att agera bud åt Pamela och leverera (och innan de stryka och vika i ordning) en påse med kläder på en för mig helt okänd adress i närheten av St eriksplan. De gick sådär, när jag anlände med tunnelbanan snöade de en hel del och jag såg ut inte åt vilket håll jag skulle gå (hade ingen linser på mig heller...). Så jag gjorde misstaget att chansa på en gata. Det var inte bra, så sen ringde jag Johanna i panik och frågade om en lättare vägbeskrivning varpå jag fick gå tillbaks igen och helt enkelt börja om och slutligen hittade jag rätt och lyckades leverera kassen i något sånär tid iaf :)

All good! Jag e tröttare än tröttast och tänkte glo lite på tv innan jag däckar...

Ta hand om er!

Day 2

2010-01-26 @ 20:21:17
Jag är helt slut! Ännu en lång dag, va på kontoret 9 till kvart över 5...och jag hade saker och göra hela tiden! Jag hade till och med saker jag inte hann göra, som jag kanske borde gjort...
Uppgifter lades snabbt till på dagens "to do-list" när jag började i morse, kanske det roligaste uppdraget hittills var att leta upp makeup-produkter till Pamelas tjejfavoriter. Om jag kunde hitta saker jag gillade! :) Hittade massor, och sedan fick jag ringa in en av grejerna för plåtning. Ett supersnyggt rouge från Chanel som senare levererades i en söt lite påse med "att. Mindy" skrivet på. Jag ville bara springa hem och låsa in mig med mitt nya 660 kronors rouge men insåg att de kanske skulle vara lite dumt för min framtid på King...

Så jag stannade kvar och tog tag i allt annat jag hade att göra.
Som att skriva ihop Boss-texten, skriva frågor inför Beckmans och det eviga letandet på en känd kvinna som kan tipsa. Usch de va inte lätt, ingen ville ju svara på mina mail. När jag väl fick ett mobilnummer till Hannah Graaf från tv3:s pressansvarige som jag rekommenderades att sms:a till tänkte jag att nu så, nu ska jag få min intervju i eftermiddag! Men nej, inget svar där inte...när jag var nära att ge upp skrev plötsligt en tillbaka! Thank god! Hon ville dock att jag skulle maila frågorna och jag har fortfarande inte fått svaren så jag känner mig något stressad eftersom det ska vara klart imorgon...! Inget magsår, än iaf...

Mina nya arbetsuppgifter från Pamela ska bli riktigt roliga, jag är ansvarig för två nya plåtningar som vi ska göra nästa vecka. En för solglasögon och en för sneakers. Jag ska planera allt och åka runt till presskontor och välja ut grejer som vi kan fota. Självklart kommer jag stämma av allt med Pamela sen, men ja som sagt får jag ju välja ut en hel del själv. Jag kommer även gå på en Tom Ford premiär på Arnoldshuset på fredag och kolla solglajjor. Sen har jag och Johanna fått ett stort uppdrag (kanske inte det roligaste dock) att städa ur garderoben på King och sortera alla kläder och skicka  tillbaka...men men, någon måste ju göra de också! Tur att vi iaf är två där.

Ett annat uppdrag jag fått är att plåta två grejer till Dagens Industri (där King har ett återkommande samarbete i varje nummer) och det är kläder som ska fotas och småtexter som sedan ska skrivas till det. Plåtningen kommer jag åka iväg på imorron eftermiddag och kläderna har jag ringt in och valt ut till stor del själv, med hjälp av Pelle. Kommer bli svårt att få ihop klämkäcka rubriker till alla kläder, men helt klart en lärorik utmaning. Och plåtningen ska bli skoj.

Hoppas allt går som de ska nu, och att Frida mailar tillbaka snart...imorgon blir en stressig förmiddag då jag måste boka in fler möten till torsdag, har än så länge bara fått ihop tre av typ tio...insåg lite för sent att jag borde kollat adresserna så jag slipper åka fram och tillbaka hela tiden och har nog gjort en liten miss där men de ska nog lösa sig ändå. Kommer väl lära mig stan lite om inte annat :P och jag måste även förbereda för plåtningen och rensa lite i garderoben. Ja som sagt, de e mycket hela tiden! Tror livet som modeassistent ser ut ungefär så här faktiskt. Glammigt blir de förhoppningsvis längre fram haha.

Ha de fint allihop!



God morgon!

2010-01-26 @ 07:30:10
Idag tänkte vi komma igång lite tidigare så vi slipper sitta kvar på kontoret till halv 6...så vi ska försöka köra på 9-5 men tiderna e lite flexibla, bara man hinner med det man ska göra så.
Jag tar pendeltåget från Huddinge 8.28, då e jag framme strax innan 9, inte så farligt. Sitter nu och tittar på Vakna med The Voice på 5:an och tänkte sminka mig lite. Har flyttat in spegeln från hallen så jag sitter på golvet och sminkar mig, de e så skönt. Morgon-avslappning för mig :)
Frukost blir en skål med fil och müsli.
Hoppas allt går som de ska idag och att jag blir klar med det jag ska i tid...

Ha en fantastisk dag!

ps. min älskling kommer hit på fredag :) tack o lov, saknar honom alldeles för mkt. ds.

Dag 1 på King

2010-01-25 @ 22:54:59
Dagen började med ett något förvirrande morgonmöte med redaktionen. Jag och Johanna satt som frågetecken och sneglade lite halvnervöst på varandra. Sen fick vi våra skrivbord i ett rum som vi delar med modette.se och manolo.se. Där satt vi fram till lunch och bläddrade i King-tidningar och väntade på uppgifter...min handledare var försvunnen och ingen visste var hon var och till slut gick vi på lunch.

Efter lunch gav iaf Pelle mig något att göra, jag fick förbereda för en plåtning och leta plagg i "garderoben" och rada upp samt ringa in plagg från fem presskontor. När jag var färdig anlände Pamela äntligen och hon satte mig i mer arbete. Då fick jag välja ut 5 jackor som skulle vara med i tidningen och 5 till att använda till ett bildspel på hemsidan. Sedan var jag tvungen att ta reda på prisuppgifter på samtliga jackor och åter igen ringa presskontor...vilket jag inte riktigt hann klart med idag.

Och inte nog med det för jag fick fler uppdrag sen, skrivuppdrag! :) Till onsdag ska jag ha hittat en känd kvinna att telefonintervjua till "kända kvinnor tipsar" (en lite spalt i tidningen under stilfullt). Sen ska jag även skriva en text om Hugo Boss nyöppnade butik i Köpenhamn.

På onsdag blir det plåtning för min del, ska åka taxi till en fotograf i Hammarby sjöstad med massa kläder som ska fotas mot vit bakgrund. Och på torsdag ska jag gå på förhandsvisning av Beckmans designhögskolas utställning "In a perfect world..." på PUB och skriva om detta beckmans.se/inaperfectworld/
Hela redaktionen kommer vara på konferens tors-fre så då tar jag över Pamelas doings :) Ska bli skoj.

Handlade förresten massa fint på Monki igår :) försökte ta en bild på dagens outfit men de blev inte bra, inget bra ljus... :/ får ta de nån annan dag istället. Jag va ju däremot Pamelas fotograf idag och fotade hennes dagens outfit till modette-bloggen :)

Allt e iaf bra här uppe, e ganska slut efter första dagen men de känns bra. Behöver verkligen gå och lägga mig snart...har mkt o ta tag i imorron, måste förbereda frågor till torsdag imorron också.
Jaja, nu får jag försöka släppa alla intryck, all press och koppla av lite så jag kan somna sen. Paradise hotel e bästa avkopllingen :)

Sov gott!

Ny i stan

2010-01-24 @ 11:05:49
Jag är nu här, i Stockholm, och det känns lite overkligt. Jag undrar hela tiden när jag ska åka hem, men vad är hemma nu egentligen?
Lägenheten e jättefin och här finns allt jag behöver (fast ingen osthyvel...) och något jag e chockad över e hur varmt de e här! Alltså i lägenheten, jag e ju bvan vid att släpa runt på mitt lilla element och alltid dra på sockar och tjocktröjor och sitta med en filt över mig i soffan. Nu sitter jag här i nattlinne, utan strumpor, och tycker att de e riktigt behagligt. Jag e nöjd :)

Hittills har jag hunnit med att träffa min syster i Älvsjö där hon e på Formex-mässan, jag har inspekterat de två matbutikerna som ligger 2 min från lägenheten (Food Market och Coop Extra), kolla upp min resväg till King, gått en runda på stan med Anna och hunnit med en utekväll på söder med tjejerna. Jag har varit här i två dagar! Har inte riktigt hunnit få ordning på mina kläder...som transporterats hit i resväskor, kassar och lådor...usch vad mkt kläder jag har! Och ändå tänkte jag ta mig ner på söder och shoppa lite i eftermiddag :P Vill gärna gå till Monki...

Men lite huvudvärk har jag ändå efter igår, jag lyckas ju alltid bli bakis! Helt otroligt. Vi gick till en bar på Götgatan som heter MEST och drack lite vin och sen gick vi vidare till nåt mer klubbaktigt ställe längre ner mot Skanstull (fast vi svängde av på en mindre gata, kommer inte ihåg va den lr stället hette) De va helt okej, va ändå en ganska lugn kväll. Men ja, vissa blir ju salongsberusade iaf på bara några glas vin och fick hicka sig hem på pendeltåget...

Okej, nervositet. Jag e grymt nervös för imorron, shit ja de e imorron! Hoppas allt kommer gå bra, att dom e trevliga på King och att vi får lite roliga arbetsuppgifter och kommer in i de snabbt! Tur att jag har Johanna vid min sida, känns lite tryggt ändå. Antar att första veckan kommer vara värst, när man ska lära sig hur alla arbetar och hur man själv ska platsa in i det. Men de blir nog lättare sen, förhoppningsvis grymt roligt och lärorikt också...

Saknad. Jag saknar min älskling så himla mycket (ja, efter bara två dagar). Känns som en evighet. Men kanske ett besök redan nästa helg (hoppas) så blir de nog bra :) Lite ensamt blir de ju ändå här ute i Huddinge, alla bor vi ju på spridda ställen och man får klara sig ganska mkt själv. Inte för att jag inte varit själv innan, känns lite som när jag bodde i Malmö. Lägenheten va helt okej, men de kändes aldrig riktigt hemma. Får se hur de kommer kännas här efter tre månader.



Beverly Hills och flyttstädning

2010-01-21 @ 15:06:29
Sitter i Joels soffa, i mjukisbyxor och tittar på gamla Bevvan avsnitt (säsong 9 om jag ska va korrekt). De e så dåligt samtidigt som de e så bra :) Hur kan en serie vara så beroendeframkallande när den egentligen är så sjukt fjantig? Jag e fast iaf! De e lite som Paradise hotel, tycker typ att de e de sämsta programmet ever. Men trots det måste jag bara titta...och skratta :)

Kursen i TV-produktion är slut och imorn drar jag till Stockholm. De senaste dagarna har jag spenderat med att flyttstäda i gamla lägenheten...de e grymt jobbigt! Idag frostar jag av frysen...har bara lite smått kvar sen...lite grejer kvar att trycka in i Joels stackars lilla förråd. Han har varit världens snällaste, förra helgen flyttade vi grejer till Stockholm och till pappa. Känns sådär att ha sina prylar utspridda över hela landet...har liksom inget riktigt hem just nu. Men jag antar att de e så ibland, blir vl bättre. Längtar tills jag har något helt eget igen.

Bara några dagar kvar tills praktiken börjar nu. Känner mig nervös och förväntansfull. Om man bara kunde få en föraning om hur det kommer bli när man kommer dit, vad jag kommer få göra och hur det kommer kännas...Jaja antar att de kommer blir bra. Allt skulle kännas mkt bättre om bara CSN kunde se till och sätta in mina pengar typ NU!!!! Vill inte komma upp och va totalt pank i helgen...känns sådär. Men de ordnar sig vl de me.

Nu ska jag återgå till mitt slötittande på Beverly Hills och hoppas att Joels TV kunde komma nån gång så jag kan ta tag i frysen sen...



Stockholm next!

Jullovets höjdpunkt

2010-01-08 @ 19:44:56

The end of 2009

2010-01-08 @ 19:22:23

Nedräkning

2010-01-08 @ 19:04:45
Om två veckor åker jag till Stockholm och som ni ser förbereder jag mig på bästa sätt för att anpassa bloggen till mitt nya liv. Med andra ord har jag bett pojkvännen att fixa den till mig :) och han har börjat göra den ganska fin iaf eller vad tycker ni?