Mindys Muffins

2011-01-28 @ 11:17:42
Japp då var den igång, min nya muffinsblogg som jag gör till en kurs jag läser på distans. Så den är egentligen helt i studiesyfte, men rätt kul och läsa ändå hoppas jag ;)

Jag har ju bakat de första muffinsen till bloggen nu så det finns recept, bilder och omdöme från min testpanel. Gå gärna in och läs och kom med kommenatrer på vad ni tycker om bloggen (layout, text och allt), är ju jättebra för mig med feedback då jag ska bli betygsatt på det här. Ni kan kommentera här så behöver inte lärarna läsa om ni dissar den haha :P

Adressen är http://bhsblogs-v11.utb.hb.se/s110982/

Har ni förslag på vad jag kan baka i framtiden får ni gärna komma med det också, jag kommer att lägga upp ett nytt recept varje fredag i bloggen så det blir några muffins att göra framöver :)



Att unna sig något fint

2011-01-26 @ 20:50:04
Ja ibland måste man faktiskt unna sig något fint. När både lön och csn trillar in är det bäst att passa på :P men sen får det ju bli till att börja spara också...självklart!

Lite pics från senaste shoppingfynden:


Fina skinnhandskar från Filippa K beställdes från Nelly i måndags, och det gick snabbt! Redan på tisdagen ploppade ett paket ner i brevinkastet, grymt imponerad och nöjd blev jag :)



En fin tröja/klänning från Acne fick också följa med i paketet från Nelly...helt i min stil!




Och så var det dags igen, när mitt förra läppglans försvann sist jag var ute på krogen kände jag att det var läge att investera i ett nytt fint superbalm lipgloss från Clinique. Vågade mig på färgen "cassis", tredje från vänster, med lite lila toner. Dock väldigt diskret. I like!



Också till ett köp som kanske inte riktigt är likt mig, hittade nämligen den här tröjan på Gina tricot hos min goda vän Sophie :) mkt fin och billig, hoppas bara att inte hela Jönköping har likdana inom en vecka :P



Så nu vågar jag inte lägga ut fler bilder, då börjar pappa undra hur jag lever mitt fattiga studentliv haha :) nä skoja bara, de var inte så jättemkt mer iaf...

Bullbak och muffinsblogg

2011-01-25 @ 22:38:45
Jag skulle vilja tipsa och promota min kommande muffinsblogg som jag jobbar med till en pågående distanskurs. Kommer inom kort att länka till den här (den ska startas nu i veckan). Där kommer jag att bjuda på recept, muffinsbak och betygsättning från en noga utvald panel.


Här har ni en liten teaser inför bloggen, det är hallon och chokladmuffins som jag slängde ihop en kväll i förra veckan när jag var uttråkad :) (mitt betyg på dom är: utseende 3/5 och smak 4/5)



Min sambo blev inspirerad av mitt bakande och körde även han igång med bullbak förra veckan. Han tyckte att det var en bra idé och göra dubbel sats! Jo visst det blev en hel del bullar (och dom var goda!) men oj vad lång tid det tog... :P


Mitt VM

2011-01-25 @ 15:47:51
Att det skulle bli så här kul med handbolls-VM, det hade jag aldrig trott! Men jag har faktiskt längtat till matcherna och att äntligen få se en match (lr rättare sagt fem matcher) på plats var riktigt skoj!

Jag är helt fast. Önskar nästan att jag testat på o spela själv nån gång, men tror i och för sig inte riktigt att jag har fysiken som krävs :P

Här är lite bilder från Skövde och Jönköping:


Placringsmatcher i Skövde 22/1, först ut var Japan-Egypten och sen såg vi Algeriet-Sydkorea


I Jönköping 24/1 inleddes kvartfinalerna med Island-Spanien där Island tyvärr inte hade en chans


Islands läktarstöd var det däremot ingen fel på


Andra kvartsfinalen mellan Tyskland-Ungern var otroligt jämn matchen igenom, men Tyskland lyckades inte hålla emot och Ungern vann


Norge förbereder sig för matchen mot Frankrike och vi tog en paus från våra platser (som för övrigt var på näsblodshöjd, mådde lite illa där uppe ett tag...)



Norrmännen intog läktaren men trots det hördes de franska supportrarna allra mest, kanske eftersom de också välförtjänt vann


Tack Joels mamma, Skövde, gurkburken och Jönköping för ett underbart handbolls-VM!

Håller alla tummar för Sverige ikväll mot Danmark!!!



Karriär och köksbesvär

2011-01-18 @ 13:13:06
Man kanske borde lägga upp fler lättklädda bilder på sin kille, verkar locka betydligt fler läsare om inte annat :P
Haha nä tror jag håller på de lite va...

Då var man tillbaka i Jönköping och har äntligen kört igång med nya kursen och börjat planera min nya blogg. Inte nog me de för jag har även varit hos tandläkaren på morgonen. Och det gick bra :D ska fira med något extremt sött senare idag när jag ska iväg på en fika.

Sen blir de zumba, oj vad längesen de va nu, ska bli riktigt skoj faktiskt!

Nu är jag dock helt fast i en bok som jag började läsa igår på bussen hem (vilket för övrigt resulterade i bärgning av bussen, byte till busstaxi sista biten och över en timmes försening...just my luck!) ska bara läsa ut den innan jag kan koncentrera mig på något annat! Såå bra!


P1 kom snart tillbaka!

2011-01-16 @ 19:53:15
Detta inlägg är dedikerat till min kära vän P1 som inom en snar framtid beger sig till varmare breddgrader, närmare bestämt till Singapore.

Oj vad jag kommer sakna denna underbara människa, en av få som verkligen förstår och accepterar mig och alla mina (borderline-liknande) brister :P
Fick iaf tillbringa några timmar me henne i bilen idag (de lät nästan lite snuskigt men ja jag fick skjuts till Nyköping helt enkelt) och som vanligt snackade vi nonstop.

Önskar henne all lycka till, och detsamma till alla andra som ska ut och resa i vår!

Då var det dags för en myskväll hos farmor och farfar, och lilla pappa är också här. Det blir Solsidan följt av La Liga. Är glad att jag har en sån fin familj och fina vänner, de små guldkornen som förgyller tillvaron ♥




Handbolls-VM!

2011-01-13 @ 21:47:10


Handbolls-VM drog igång idag och det blev extra mysigt när Sverige körde över Chile med 28-18



För mig blev de lite maskning också, den kommer från Kiehl's (Rare earth pore cleansing masque)



Kisse gäspade mest, handboll e väl inte hennes grej...

Rumpchock!

2011-01-13 @ 21:33:56


Min alltid lika charmiga sambo piskar mattan på balkongen :D

Wanna be on top?

2011-01-12 @ 21:25:27


Är helt fast i nya säsongen av Top model, har tittat på jag vet inte hur många avsnitt i sträck idag :P
Gillart!
De va tur att jag gick o tränade innan, annars hade den här dagen i princip endast spenderats i soffan...

Med det sagt så kan jag glatt meddela att uppsatsen är inlämnad för opponering (ska alltså inte ropa hej riktigt än...) men de känns ändå väldigt bra. Inte långt kvar nu!

Och bloggkursen drar igång nästa vecka, vilket innebär att jag kommer att starta en ny blogg (kanske bara tillfälligt) och självklart kommer jag länka till den här när det är dags. Ska fundera ut något roligt tema också, något annorlunda...hmm kom gärna med förslag på vad ni skulle vilja läsa om!

En annan extremt rolig grej är att jag nu planerat min födelsedag i mars och firandet av att vara halvvägs till 50...(omg I'm old!) genom att jag bokat en weekend-resa till London!! Ska bli såå kul :) och det roligaste av allt är att jag kommer träffa min fina vän Tilda igen!

Men först blir de som sagt opponering, kursstarter, julgranen ska plockas ner, en fet insättning på kontot får gärna komma i form av lön + csn och självklart måste jag se klart nya säsongen av top model. Typ nu!

TÅLAMOD

2011-01-08 @ 18:25:59
Jag och mina sambo gjorde misstaget att bege oss till Ikea en lördag. Behöver jag säga mer?
Det kan mycket väl vara så att mitt tålamod för hela året nu redan är förbrukat...



Okej jag ska inte överdriva, men de e inte kul. Punkt.

Avslutade veckan med att skriva klart diskussionen på uppsatsen, vilket innebär att slutet nu är mycket nära! Inte nog me de för jag körde ännu ett löparpass på gymmet också vilket kändes riktigt gött :)

"The tourist" som vi såg i onsdags var en rolig film btw, även om den fått ganska dålig kritik i övrigt. Angelina var väldigt snyggt stylad och Depp charmar sig ju igenom vilket halvtaskigt manus som helst...

Ikväll blir det middag ute me Sophie och förhoppningsvis ett glas vin eller två.

Fortsatt trevlig helg!

Skrivkramp

2011-01-05 @ 14:39:58
Idag sker skrivandet på uppsatsen hemma, vilket gör att jag som vanligt försöker komma på allt annat jag kan göra...till och med diskar före o skriva, nej jag vet de e inte okej!

Har beställt lite böcker inför mina kommande kurser, känner mig grymt laddad för mycket skrivarkurser i vår, hoppas hoppas jag kommer in som reserv på kreativt skrivande-kursen jag sökt för andra gången...beställde två böcker till den iaf, annars tar jag tag i de på egen hand.

Min inspirerande löparrunda i måndags ledde till sjuuk träningsvärk, halsont och en allmänt negativ inställning till träning...åtminstone så här dagarna efter. Har kört pingis mellan uppsatsskrivandet i skolan iaf och jag håller igång jongleringsövandet kontinuerligt. Kanske kan få in något lugnare pass i veckan också, som boby balance. Hade nog varit gött för mina stela leder...

Ikväll blir de kanske bio om vi orkar :P

Jonglera med mera

2011-01-03 @ 22:45:18


Läste nyss ut den här boken som jag gillade väldigt mycket. Precis sådan läsning jag behöver för att varva ner och tänka på nåt annat för en stund. Och att den handlar om en journaliststuderande som får praktik på Smålandsbladet var ju ganska klockrent läsning för mig :)

I tre dagar har jag inte gjort annat än o skriva på uppsatsen, läsa i min bok och kolla på diverse filmer...grymt skönt och ta det lite lugnt! Har förresten lärt mig jonglera också, för att skryta lite. Är rätt stolt haha, trodde verkligen att det skulle vara helt omöjligt :)

Så idag började vardagen. Rätt skönt på ett sätt, speciellt för en tjej som råkar gilla fasta rutiner. Har jag nämnt att jag är ett planeringsfreak? Ja jag började iaf morgonen med årets första träningspass, löparbandet fick sig en omgång och efter det har det blivit uppsatsskrivande, fika och läsning. En bra dag helt enkelt.

Hoppas på fler bra dagar och en ny bra bok att sträckläsa!

Gott Nytt 2011!

2011-01-01 @ 12:26:50
Jag inleder januari och det nya året med lite bilder från slutet av förgående år:




I november var jag och pappa på besök i Kalmar, här har vi en bestämd liten dam i lyxförpackning (Tuwa)



Tuwa passade på att busa ordentligt me sin farfar



Den tjejen har energi som få



Och så här fotograferar proffsen



Tillbaka i Jönköping beger vi oss ut på gurkburksjakt med god jaktlycka!



En kortvisit i Lund för bröllopsfest och för att besöka lilla Bella för första gången, en månad gammal och supersöt



Tuwa är helt klart årets sötaste lucia



Inflyttad i nya lägenheten blir det julpyntning och vit julgran



Rosa julgranskulor, me like!



Och efterhand fylls det på med en hel del paket under granen också



Julafton i Skövde, och tomten tyckte tydligen att jag varit väldigt snäll 2010...



Kisse fick en liten julklapp hon me, som hon verkar gilla mkt!



Vi inreder köket med våra nya kokböcker



Kisse får en ny kompis



och dom kommer verkligen bra överens



de blir mycket mys på filten i soffan



Till nyår bjöds det på tjälknul, riktigt gott!



Kir royal till fördrink och sen blev de rött vin till maten



Köksmästaren ser nöjd ut



Kisse blev smått tokig när hon fick smaka på tjälknulen, den föll henne tydligen också i smkaken



Uppdukat för årets sista måltid



Smaklig spis!



Efterrätten stod jag för och det blev en blåbärscheesecake



Efterrätten avnjöts framför tv:n med Sällskapsresan 2

Sen blev de drinkar (Naomi) och Pol Roger till tolvslaget då vi tittade på raketerna från balkongen, med grym utsikt



Tack 2010 och låt 2011 bli ett fantastiskt år!