Självömkan

2009-10-27 @ 17:50:27
Jag är sjuuk :( blä, vad jobbigt! Ja när jag blir sjuk då tycker jag gärna lite synd om mig själv...la mig på soffan framför gossip girl med en filt över mig då jag kom hem idag och somnade två minuter efter att en alvedon knaprats...
Nu blir det en lugn kväll.

Känner att jag måste uppdatera lite, jag har varit seg på att skriva. Det har sina aneldningar, även om jag inte vill gå in på allt här... :)
  • Jag lyckades med mitt indesign - reportage, kanske inte det snyggaste i världshistorien men men. Done!
  • Melissa Horns nya skiva är såå bra, måste lyssnas på! Kommer nog dessvärre inte kunna gå och se henne, eftersom inget datum tycks passa min kalender...
  • Shoppingtur i Göteborg i helgen  resulterade i värk i fötterna, inte så mkt shopping även om de va trevligt ändå...köpte en tröja och en klänning på Monki iaf. Det var däremot här i Jönköping som jag hittade det jag sprungit Göteborg runt efter, en vinterjacka på Åhléns (stora överraskningen) en blå parkas som e jätteskön och fin. Och en superfin tiger väska från Våran Kåk som jag trånat efter ett tag, lyckades jag få 20% på dessutom (som hittat!)
  • Jag har äntligen sett Twiilight, tyckte faktiskt den va riktigt bra. kommer def gå på andra filmen på bio, när den har premiär 20 Nov.
  • Har börjat titta på Entourage, även om det blivit en trög start. Hoppas komma in i de snart iaf, mkt snackom de ju. Vill bilda mig en egen uppfattning.
  • Nya kursen radioproduktion som drog igång igår, har fått oss att bilda grupper och radiostationer i klassen, min heter Radio gossip, allt om sändningstider, kommer senare :P
Så, lite mer att läsa, lite mer att prata om för alla som troget läser min blogg ;)
Kram på er och kryapåmig-kramar till mig framförallt! ♥

Sexsnack med Gynning hihi :) till alla slampor där ute!

2009-10-26 @ 19:27:33

InDesignar

2009-10-18 @ 16:31:51
Sitter i skolan, en söndag, äter skum och känner mig allmänt ambitiös...NOT! Går långsamt fram med nätföreläsningar, grundkurs i indesign. Hur ska jag lyckas layouta mitt reportage, fattar ju ingenting?!
Frågan kommer snarare vara, vem ska hjälpa mig me de här i veckan... :P kanske ska muta någon för o göra de åt mig...

Måste fortsätta, skummet börjat ta slut och jag börjar bli mkt sugen på att gå ut och gå en sväng istället för o sitta här.

Twilight ikväll :) Mira, moster ska äntligen ta tag i de här! Så vi har något o prata om nästa gång vi hörs ;) 

Ta hand om er! 

Huvudvärk och självömkan

2009-10-08 @ 09:32:45
Usch, så här bakis e de en hel vecka sen jag va sist...de e hemskt :( Hur kan man på bara en vecka va så dum att man glömmer bort hur jobbigt de e när man vaknar morgonen efter...Inte nog med att huvudet dunkade som aldrig förr när jag slog upp ögonen kl 7 i morse, för jag började då också hicka....fyllehicka på morgonen, de e nog the worst ever.
Lite sympati skulle uppskattas idag tack!


Ups and downs

2009-10-06 @ 21:35:04
Antar att alla dagar inte kan kännas lika bra. This is a bad day, lr iaf en dålig kväll. Blää, vill ha en bättre morgondag tack!

Stockholm nästa!

2009-10-05 @ 17:51:23
Nu står det äntligen klart var jag ska spendera mina 12 värdefulla praktikveckor nästa år, jag är så GLAD! King, here I come! Ska bli helt fantastiskt skoj :)
Att jag har mina goda vän och skrivkompanjon Johanna på samma praktikplats känns grymt tryggt. Nu är det bara boendet kvar, har några leads men jag är mottaglig för alla tips ni kan tänkas ha! Bring it!

Nu ska jag försöka komma igång med mitt reportage, med temat höst, som jag tänkt inrikta på torr hud och höstens påfrestningar för hyn och utseendet.  Låter väl som något jag kan fylla 5-6 sidor text med?! hmm...

Ikväll blir det fotboll med JSIF, veckans höjdpunkt. Fotboll måste vara något av det roligaste som finns. Igår satt jag hela kvällen och tittade på La Liga, matchen Sevilla-Real Madrid va sjuk! Roligt att Sevilla vann, även om de borde blivit fler mål. Barca äger i alla fall, vilket lag! Måste bli fotbollsresa i vår igen, pappa och Liliann...


Ha en underbar kväll! Mys!!!

Ett steg i rätt riktning

2009-10-04 @ 16:30:32


Hej Lund

Söndagsgrubblande

2009-10-04 @ 11:35:48
Hur kan de vara så att när man får allt det man önskat, precis det man ville ha, så är det ändå helt fel?
Är det meningen att man ska inse att det man hela tiden trott att man ville ha är något helt annat, något man egentligen inte alls trott man ville ha.

Kanske vill man bara ha det man inte kan få, eller kanske kommer man alltid tro att man kan få det bättre nån annanstans eller med någon annan. Kanske är det meningen att man ska vara förvirrad.
Jag är trött på att fundera, så från och med nu är det slut med det.

Haha right...som som jag (och miljoner andra tjejer) skulle kunna sluta överanalysera här och nu för all framtid. Det är lika troligt som att jag skulle kunna låta bli att äta upp skumgodiset jag har här i skålen på bordet....
Jag kommer att fortsätta grubbla över vad det är JAG vill ha, just nu iaf...


Karin Boye får förklara den idioti vi utsätter oss för när vi medvetet gör fel val

Dåraktig är du...

Dåraktig är du i sanning, om du av två slingrande vägar
väljer den längsta och den, som icke förer dig fram,
dåraktig är du också, om du väljer av vägar i livet
någon, som icke är rak, icke är sanning och rätt.

Kärlek

2009-10-03 @ 15:18:35


Filmrecension

2009-10-02 @ 12:50:56

”Coco – livet före Chanel”

Tid: 1h 50min

Genre: Drama

Bety: 4/5

 

Det är berättelsen om tiden innan Coco Chanel blev en välkänd modedesigner som är central i det här franska dramat med Audrey Tautou i huvudrollen. Gillar du kärlekshistorier lika mycket som franska miljöer och mode är detta en film för dig!

 

Som tioåring lämnas Coco på ett barnhem tillsammans med sin syster och efter en tuff uppväxt satsar hon till en början på kabaréframträden samtidigt som hon jobbar med sömnad. Genom att flytta in som gäst och hålldam hos en äldre, rik adelsman lyckas Coco ta sig in bland eliten och kom att utmärka sig på många sätt bland kvinnorna. Hon använde byxor då ingen annan kvinna gjorde det, hon slängde korsetten i förmån för komfort och skapade en elegant kvinnlig stil av det rådande herrmodet som än idag är klassiskt och trendsättande. Det var med hjälp av pengar från sin älskare som Coco sedan slog igenom som designer i Paris, men filmen fokuserar främst på kärlekshistorien och tiden innan, tyvärr visas inte lika mycket mode som man kunnat önska.

 

I sin helhet är det en vackert berättande historia om Cocos uppväxt och hennes stora ambition att göra karriär och bryta den kvinnliga modetrenden i ett mansdominerat samhälle. Trots att Coco fick hjälp i sin karriär och man kan tycka att hon både utnyttjade och lät sig utnyttjas av männen, så vågade hon trots allt att satsa på sig själv och hon stod för den hon var. Det var en film att njuta och inspireras av. Det enda jag saknade var mer av det fantastiska modet som Coco skapade och hur idéerna faktiskt utvecklades från början.

 

Förhoppningsvis får vi följa upp historien till hur varumärket Coco Chanel blev en framgångssaga i Jan Kounens kommande film "Coco Chanel & Igor Stravinskij". Så för er, som liksom jag vill se mer Chanel-inspirerat mode från 20-talets Paris, har vi något att se fram emot.

Känner mig på humör för gamla fina love songs...

2009-10-02 @ 12:41:13



What's your favourite love song?

allyfkaB

2009-10-01 @ 22:01:52
Vilka dagar...jag är slutkörd, helt tom i bollen och seg i kroppen. Nu är insparken helt slut iaf, no more! Men de va skoj :) de måste jag trots allt säga.
Efter en hemsk fotografering till redaktionssidan (bakisfejja med skatbo till tofs mitt på huvudet) i morse spenderade jag fem timmar sittandes i datasalen på skolan och skrev tre av fyra inlämningsuppgifter. Jag hoppade den fjärde, och ska jag va ärlig sög den tredje jag skrev. Koncentrationen var borta och skit blev ord och tvärtom.
Dagen fortsatte med kick off med Kårsordet, libanesisk mat stod på menyn och bowling därefter. Riktigt roligt trots att jag var trött och lätt illamående...
Nu avslutas kvällen i soffan framför dumburken, sömn står på tur på schemat. Imorron e jag ledig, thank god! Eller en Kårsordstext ska in, men annars blir de en lugn dag. I need it!!!

Take care

ps. Grattis till Liliann på stora dagen, njut i Thailand ;) ds.