Vi fiskar(e)

2010-07-20 @ 10:17:56
18:e Juli, söndag eftermiddag och det har blivit dags att bege sig till Huskvarna för en lektion i nybörjarfiske

Lärare: Joel - fisherman friend
Elev: Mindy - måttlig metare med möjligheter




Fiskeskolan del. 1
Joel visar hur man sätter betet på kroken





Fiskeskolan del 2
Joel lär Mindy att kasta loss (och Mindy ser något obekväm ut i sin "regnrock")




Fiskeskolan del 3
Joel visar hur de ska gå till, så här ser en van fiskare ut (han är allmänt glad över sin kunnighet)




Fiskeskolan del 4
En titt i fiskelådan och Mindy lär sig slutligen att kroka på betet helt själv (utan att skadas nämnvärt)





Fiskeskolan del 5
När man inte fångat någon fisk bjuds man istället på grillad hamburgare av Joel (a la Börje Salming) och det avslutar en härlig lektion i fiskekunskap



Slutbetyg: 3/5 fiskar
främst pga den obefintliga mängd fiskar vi lyckades dra upp och det något blåsiga vädret som sabbade både min frisyr och min fiskeoutfit...(maten får dock full pott!)

En impulsiv överraskningsfärd till fina Gränna en helt vanlig tisdagskväll

2010-07-15 @ 13:21:59


Självklart blev de polkagrisar i när vi var i Gränna, mums!




Och maten åt vi i hamnen med den här utsikten, lite väl mkt schlagermusik och kids på restaurangen men fisken va riktigt god :)



En himla fin minigolfbana, men det blev tyvärr inget spel eftersom vi tyckte de va lite för mkt folk. Man vill ju ha utrymme, jag menar klubban kan ju komma att svingas iväg om humöret inte skulle hålla...



Tack älskling för en jättemysig kväll ♥

Heta nätter

2010-07-13 @ 09:26:03
Bokstavligt talat har den senaste veckans nätter varit nästintill outhärdligt heta. Den svenska sommaren har förgyllts av en underbar värmebölja, som man självklart inte vill klaga på (trots att det är de enda alla gör...) Tack o lov har vi AC på jobbet vilket gör att man står ut med att stå inne när solen hånfullt strålar strax utanför. Det har blivit mkt bad den senaste veckan, mest ute i Axamo där bilarna trängts längs vägkanten flera kilometer bort. Fantastiskt skönt med lagom svalkande dopp när värmen blivit alltför tryckande.

VM är över, och Spanien står som slutsegrare :) vilket som ni kanske minns var ett av mina förhandstippade lag, vilket resulterade i en vinst på 250kr på Unibet. Men om jag ska kommentera finalen så var det alldeles för mkt fult holländskt spel för min smak, ingen klass där inte! Tack o lov att Spanien lyckades ta hem segern i förlängningen trots allt.
Vet inte riktigt vad man ska spendera kvällarna med nu när fotobllen inte längre är ett självklart val...

I fredags var vi på bio och såg "Eclipse" och jag måste säga att jag blev något besviken. Hade väl inte superhöga förvätningar men jag trodde nog att den skulle va lite bättre än vad den var iaf. Långa sega sekvenser och dialoger blandades med våldsamma fightscener. Inget märkvärdigt helt enkelt. Första Twilight-filmen var bäst hur som helst, låt oss stanna vid det sagt.
Men om jag ska tipsa om en riktigt bra film, som ni bara måste se, så heter den "Hachi, a dog's tale"  med Richard Gere i huvudrollen. Inte för att jag är någon större hundfantast men gud vilken gripande historia! Och den är verklighetsbaserad vilket alltid är uppskattat. Ha näsdukar nära till hands säger jag bara ;)

Nu blir det till att ta ännu en kalldusch igen innan jag ska bege mig till jobbet. Verkar bli regn och åska idag, så då känns det faktiskt helt okej att stå inne i en butik hela dagen. För övrigt är det idag exakt en månad tills vi drar till Malaysia :) Längtar verkligen nu!
Och det är min fina Joels namnsdag, grattis igen ;)

Puss på er

Sträckläsning

2010-07-05 @ 12:36:11

















I fredags fyllde min älskling år, då passade jag på att lägga mig och läsa i solen. Hade bara tänkt att det skulle bli en stunds avkoppling innan jag tog tag i allt tråkigt som var tvungen att göras, som att diska och städa. Men jag fastnade i boken som jag kommit halvvägs i och läste klart den på tre timmar. Den var riktigt bra trots en lite seg början, rekommenderas varmt! Marika Kings "Supernova".
Nu ska jag ta tag i nästa bok, eller så snart jag kommit igång med uppgift 2 på distanskursen jag läser...och kanske efter städningen och disken den här gången :P

Ha en underbar dag i solen!

Beso